Jag tillhör dem som brukar hävda att det var få saker som var bättre förr, varken tv, telefoner, bilar, sjukvård osv, men jag har funnit en sak som definitivt var bättre förr, BARNVAGNARNA.
Dagens barnvagnar har flexibla chassin för att kunna ha vagnen både som enkel eller dubbel, små roterande hjul fram (helt kass i snö och is), små lastutrymme under vagnen, plastknappar, knäppen och spännen för diverse onödiga funktioner. Sittplatser ska vi inte tala om. De har funktioner som gör att det lätt skulle passat på en rymdfärja. När man väl lyckats få dit barnen så är det bågar, remmar och allsköns bråte för att de inte ska ramla ur rymdfärjestolen. Sedan somnar barnen i vagnen och då ska den fällas i liggläge, då får man ta fram instruktionsboken, slägga och svets 😊 och till slut så kanske man lyckas. Tänk er då att fälla ihop vagnen för att ta med den i bilen. Då blir det googla och leta instruktionsfilmer på Youtube.

Gamla klassiska Brio eller Emmaljunga, vad var det för fel på dessa barnvagnar? Enkla chassin, lätta att fälla ihop, inga klena plastsnäppen eller knappar, stort lastutrymme i underkorgen. Höga bra hjul som även fungerade i snö och inte minst klädda i sky,(skinnimiterad klädsel) som bara var att torka av och som tålde regn, spyor och alla andra vätskor. Så ibland undrar man varför vi gör vissa saker sämre.
Vad lär man sig av detta? Att tålamod är en dygd.

Åhhhh det vanliga…….

Arne till sin fru:
– Åå vad jag längtar till den svenska sommaren, det är den bästa dagen på hela året…

Varför har man inte sjöjungfrur i Norrland?
– Det blir för kallt på fjällen.

. Morfar kan jag få en klocka?
– Ja, vänta tills min blir två så kan du få den ena