Måste säga att förra veckans ämne skapade massor av kommentarer, allt från ”är du med på någon bild”, igenkännande , mer förslag på olika prylar som präglade dessa årtal. Får nog återkomma i ämnet.

KUNG FU PANDA.

Det finns en underbart trevlig och härlig film, Kung Fu Panda. Kung Fu Pandas dröm är att få träffa, ”de fem”. De fem är legendedariska krigare och beskyddare av deras by. Hans innersta dröm är också att få bli en av de fem, vilket är omöjligt om man ser på hans förutsättningar. Han bor hos en gås som han tror är hans pappa, han är en överviktig matglad kille som leker med seriefigurer. Men det han inte vet är att han är en drakkrigare och har talangen inom sig.

 Vid ett tillfälle blir han kallad att besöka de fem och deras hemvist som ligger högt uppe på ett berg och enda vägen dit är trappor, massor av trappsteg. Med de förutsättningar som han har så är det oövervinnligt. När han står framför trapporna så kommer den underbara kommentaren ”min värsta fiende, trappor”. Han tar sig ändå an trapporna trots att det är hans värsta fiende eftersom att han så gärna vill träffa krigarna, vilket är hans högsta dröm att få träffa. Efter mycket slit, svett och kämpande kommer han upp för trapporna och når målet. 

Mina tankar i denna liknelse är att många av oss bär på olika talanger som vi inte tror oss ha. Men ofta är det så att våra drömmar brukar vara ett uttryck för vår talang. Men för många av oss så blir trapporna hindret, vi ser det som omöjligt. Vad som är intressant är att trappan består av flera steg, inte ett jättesteg eller en lodrätt vägg utan vanliga steg. Så när du vill upp till målet och du ser din värsta fiende så tänk på att ta ett steg i taget, till slut så kommer du upp.

Åhhh det vanliga…..
Sjuksköterskan önskade patienterna en lång varig sommar.  

Vad har tån för funktion på foten?
-Att hitta höga trösklar.

Vilka idrottare har det svårast med språket?
-Skidåkarna, de måste staka sig fram.

Varför blir ofta schackspelare sjuka?
-De sitter ofta i drag.