Idag är att flera av oss är under transport till Tranås och då är det viktigt med trafiksäkerheten. Förra veckan kom jag att tänka på mina föräldrar och trafiksäkerhet. För dem har det alltid varit viktigt att engagera sig i dessa frågor. Deras engagemang började när de kom körande in till Alingsås tätort på motorcykel o sidovagn ( 50 talet). Då stannade polisen dem och bad dem ta av sig hjälmen med motivationen, här i stan är det ingen racerbana!!. Mycket intressant uttalade från konstapeln , det skall också nämnas med lite stolthet   att min mamma var Sverige första kvinna som tävlat som burkslav (sidovagnsförare). Senare  kom jag till världen och det blev ännu viktigare med trafiksäkerheten, vilket påförde at vi alla hade sporthjälm när vi åkte bil, men säkerhetsbältena hängde prydligt kvar på sin plats outnyttjade. Intressant eller hur!! Som vi alla vet så är säkerheten bra mycket bättre idag samtidigt som trafiken mycket mer intensiv också .

Vart vill jag komma med detta . Jo det är så att vi har fått en ny trafiksituation, informationstrafiken. Här finns inget trafiksäkerhetsarbete ännu trots att hastigheten är enorm. Vi kör i 200 hela tiden. Jag är övertygad att vi kommer att råka ut för många olyckor på denna väg om vi inte hittar ett säkerhetsarbete för oss själva.

Ett tips  är att stänga av all media en liten stund varje dag, kanske 30 min. Då menar jag stänga verkligen av all mediainformation så som  , tv, dator , telefon, tidningar mm. Prova gärna ett tag jag är övertygad om att du inte kommer bli besviken. När, var, hur kan bara du svara på. Har man svårt att finna möjlighet så kan ju fråga varandra om idéer. Lycka till.

Och det vanliga…..

Om man ska hoppa fallskärm vad vill man då helst inte äta innan?
Falafel (falla-fel)

När går mjölken ut?
När den blir sur!

Hur är vädret i Tjernobyl?
Strålande.