av Sven Prytz | Måndagsbrevet | 2021-11-15
Min fru och jag var ute och gick och vi diskuterade mobilabonnemang. Det är så att hon har ett abonnemang där hon och vår yngste son delar på surfen. Detta gör man genom att svajpa/dra över skärmen. Svajpning är ju däremot mest förknippat med dejtingappar. För oss är det väl så att när man är ute och går så flödar kreativitet ju som allra bäst. Vi började att fantisera om hur vi skulle kunna skicka saker till varandra genom att enkelt svajpa i telefonen. I sig så nyttjar vi redan denna teknik. Vi skickar bilder, meddelanden, pengar, köper varor och använder delningstjänster.
Under promenaden kom vi på digitalt 2.0, en helt ny delningstjänst. Man skulle kunna dela på kroppsmassa, som exempel om man skall på dejt och vill vara mer muskulös skulle man kunna låna några kilo muskler eller om man vill vara smalare skulle man lätt kunna svajpa över några kilo till någon annan. Vilken affärsidé!! Att låna ut delar eller ta emot vissa delar under vissa perioder. Tänk då en som har hög förbränning, den skulle kunna ta emot några oönskade kilo och förbränna dem mot en slant o.s.v. WOW, detta kallar jag för delning. För er som sett rymdserien Star Trek vet ni ju att detta är möjligt 😂. Där flyttas de i och för sig helt och hållet genom teleportering, inte endast kroppsdelar till varandra.
Sen kom ju tanken på när det hackar i uppkopplingen, då kanske jag får min frus bröst, hon min skäggväxt eller en halv rumpa eller att vissa delar hamnar fel, ja ni fattar. Detta är definitivt inget man gör när man åker tåg, nu tänker jag på uppkopplingen. Kommer detta kunna ske i framtiden, troligen inte, men man vet aldrig. För vem trodde att vi skulle ha en telefon och brevlåda på armen i klockformat för 50 år sedan.
Åhhh det vanliga….
Fröken: Om du har 5 blomkålshuvuden i ena handen och 6 i den andra, vad har du då? Pelle: Stora händer!
*Svenska demokrati* Du har två kor. Staten säger att ingen kan leva på två kor. Du tvingas sälja korna och ta jobb på motorvägsbygget mellan Trollhättan och Göteborg.
*Singapore demokrati* Du har två kor. Staten bötfäller dig för att ha två icke licensierade djur i din lägenhet.
*Byråkrati* Du har två kor. Staten reglerar hur du föder dom och när du får mjölka dom. Sedan betalar de dig för att inte mjölka dem. Sedan tar de korna, skjuter den ena, mjölkar den andra och häller ut mjölken. Du tvingas fylla i blanketter för att redogöra för varför en ko saknas.
*Anarki* Du har två kor. Endera säljer du mjölken till ett lågt pris eller så försöker dina grannar döda dig och ta korna.
*Kapitalism* Du har två kor. Du säljer en och köper en tjur.
*Surrealism* Du har två giraffer. Staten kräver att du tar dragspelslektioner.