Nu i slutet av sommaren eller skall man säga början av hösten, så handlar det om att få klart  de sista projekten som man har kvar utomhus. En av sakerna som jag hade kvar var att måla klart vindskivan på taket till entren. När jag ställer upp stegen mot taket så kommer min fru och säger till mig att vara försiktig och frågar om jag har ställt stegen stabilt. Det försäkrar jag att jag har gjort. 

I det ögonblicket kommer jag att tänka på när vi målade om vårt förra hus och den sista biten ovan entrén och några fönster skulle målas klart. På den tiden var det bråttom som vanligt. Jag plockade fram en stege som tyvärr var lite för lång. När jag ställde upp stegen mot väggen så blev lutningen inte tillräckligt brant utan den blev lite mer som en trappa. Men det är lugnt tänkte jag, det är bara att kila in stegfoten i en skarv mellan stenplattorna så står stegen stabilt. Sen var det bara upp på stegen och börja måla. Då händer det, stegen vickar till och kanar iväg. Jag försöker att rädda färgburken, penseln och mig själv. Det slutar med att jag står på marken med färg över hela kroppen både utanpå och innanför alla kläder, då menar jag alla kläder. Bör också tillägga att det var oljefärg som enbart kan tvättas bort med lacknafta. Så det blev tvagning av hela kroppen i lacknafta och sedan tvätt i tvål och vatten ett antal gånger för att få bort lukten. Efter det så blir man noga med hur man ställer stegen.

Så denna vecka, var noga med att ha rätt anpassad stege och se till att den står stabilt. För att tvätta kroppen i lacknafta är både obehagligt och tar tid.

Åhhh det vanliga

Vad heter Rysslands bästa it-tekniker?
Compjotr

Vad är motsatsen till Minoritet?
Bomber i kaffet.

Varför dopar finska hockeyspelare sig med Alvedon?
De har hört att det innehåller para sätta mål….

Tack Anette för vitsarna