Spottloskan

För ett tag sedan så röjde vi hemma i källaren och skulle då flytta våra diabilder. När jag läste innehållet på kassetterna som bilderna var förvarade i så såg jag mina favoriter, lumpabilderna. (Alltså inte våra bilder från bröllopet, de fanns också där 😊). Det fick mig att tänka tillbaka på en del minnen. Här kommer ett favoritminne.
”I dag var det dags för vapeninspektion. Där kontrolleras att vapnet är riktigt rengjort och väl infettat. När det gäller väl infettat skall det vara rätt mängd fett, varken för lite eller för mycket fett.

Dags för inspektion, uppställning i korridoren med vapen. När Kaptenen börjar inspektera så upptäcker en av killarna att han har missat att göra vapenvård, anledning till detta var han hade varit ute och festat och nu var han rejält bakis. Nöden har ingen lag så när kaptenen inspekterade de andras vapen så tog han och harklade sig, spottade en rejäl loska i vapnet och smetade ut loskan lite snabbt med fingret. När väl det var dags för inspektion så var det lite nervöst hos vår kompis. Kaptenen inspekterade vapnet, stoppar in fingret i kammaren och säger, perfekt infettat. Att vi kunde hålla oss från skratt var nästan lika stort under som betyget på vapenvården.

Kaptenen har säkert gjort hundratals inspektioner varje år och var väl rutinerad, Det han inte hade med i sina beräkningar var att någon skulle ändra på givna regler. Det är lätt att gå på rutin och glömma att förändringar kan ske där vi minst anar det!

Åhhh det vanliga ……..

Varför ser ditt träd så visset ut?
Någon skickade en lönnmördare

Did you hear about the Italian chef that died?
He pasta way.

Vad heter den där ormen i Emil i Lönneberga?
Du menar den där snickarboan?