Sila mygg o svälja kameler.

Detta  är ett ordspråk som jag gillar extra mycket och det kommer från honom som är upphovsman till den västerländska tidräkningen. Jag försöker ha detta som ledstjärna när jag planerar både mitt arbete och mina projekt. Ordspråket betydelse är att vi inte skall hänga upp oss på småsaker utan verkligen fokusera på det som är avgörande. Detta är inte så lätt och man måste påminna sig hela tiden för att inte fastna i småsaker. Med det menar jag inte att detaljer är oviktiga, utan jag menar att ”utan detaljer ingen helhet”. Det skillnad på detaljer och småsaker, detaljer är viktiga och hör till funktionen, småsaker är mest lull-lull.

Ett exempel på detta är när jag satt i styrelsen för bostadsrättförening. När beslutet om att renovera balkonger och byta tak  för miljonbelopp skulle klubbas så var det ingen större diskussion och beslut togs snabbt , men att flytta två buskar vid entrén för 375 kr  då kunde diskussionen pågå i timmar.  I det här fallet borde föreningen diskuterat och förkovrat sig ordentligt i de stora frågorna där riskerna i ett felaktigt beslut defensivt var större än risken i två buskars placering.

Ett annat exempel på detta  är rapporteringen på våra nyheter nu i sommar. Ingen har väl undgått när ASAP Rocky varit ute och busat lite i huvudstaden och hamnat i rättvisans händer. Hur många reportage, hur många diskussioner i våra nyhetsprogram med diverse specialister har det inte varit. Om man då jämför med rapporteringen från demonstrationerna i Hongkong som är en ”lite” större fråga, så är den frågan nästan marginaliserad i jämförelse.
ASAP Rocky handlar om ett lite misshandelsfall ( inte att jag förringar de som har blivit misshandlade). Hongkong handlar om ett lagförslag som innebär att lämna över misstänkta fångar till fastlandet vilket kan betyda att religiösa, politiska och regimkritiska  grupper kan fängslas och bli deponerade till fastlandet, vilket betyder att diktaturen Kina ännu mer kan kväva en demokratisk process. ( inte att förglömma att Kina ligger på plats 130 av 167 länder när det gäller demokrati/ mänskliga rättigheter, Sverige ligger på tredje plats).

Kanske vore det bra om man rapporterade lite mer från konflikten i Hongkong eftersom att den påverkar oss och människorna som bor där mycket mer än ASAP Rockys misshandelsfall.

Så glöm inte att ta itu med kamelerna och svälj myggen.

Och nu det vanliga….

Vad kallas det om man fixar bilen på söndag
Söndagbilaga

Om du är en person som alltid misslyckas med första försöket
Då rekommenderar jag inte fallskärmshoppning.

Vad kallas en snygg vampyrbrud ?Blodpudding!!

Varför är blåbär bra för synen ?
De innehåller C- vitamin

Fem av sex forskar anser att rysk roulett är säkert.