År 1983 var det dags att mönstra. På den tiden så var det så att alla män i Sverige skulle mönstra. Mönstring = en slags test och uttagning till framtida militärtjänst. För min del var det Säve depå som detta skulle ske. Det är tre saker jag speciellt kommer ihåg från mönstringen.
1. Blodprovet.
När det var dags för sänka/nål i armen, så var det många tuffa killar som blev lite darriga. Men en rutinerad sköterska visste hur hon skulle hantera det. Sköterskan var en äldre och rutinerad dam med stora bröst. Så hon satte killen i stolen, lade ut hans arm för att sticka och precis innan sticket så böjde hon sig fram så att hennes stora bröst hamnade i handen på killen i stolen, killen tittade storögt och glömde bort att han blev stucken.
2. Urinprovet
Nu var det dags att kissa i mugg. Alla fick var sin mugg tilldelad med sitt nummer på. Uppdraget var att kissa i muggen och ställa ut den på brickan. Överenskommelsen mellan oss killar var att fylla muggen så mycket vi kunde, för att sedan ställa den på brickan. Ni kan tänka er när de hämtade brickan med 15 muggar fyllda till bredden med urin. J
3. First Blood.
På kvällen var det permission. Då skulle man åka in till stora staden Göteborg. Sagt och gjort in till Göteborg och hitta på något. En tisdagskväll och minimal budget så det blev bio. Vad kunde passa bättre än First Blood (den första Rambofilmen) som precis haft premiär. Vilken fullträff!
2017-05-02 så knyts säcken ihop när jag får vara med och förvärva Säve depå i en fastighetsaffär. Minnen poppar upp och man funderar på vart tog tiden vägen. Byggnaderna, de flesta hade gjort sitt och användningen som militärområde hade upphört. Så inget är beständigt, förutom Rambo, han levererar än.

Åhhh det vanliga…..

Det är väldigt typiskt för föräldrarna att skylla på sina barn om det till exempel inträffar en katastrof i lägenheten. *Oliver, 6 år*
När jag slåss med min lillebror får jag inte slå tillbaka. Det gör jag inte heller. Jag biter istället. *Hugo, 7 år*
Människorna stammar från aporna. Gamla människor stammar ännu mer från aporna. Dessutom känner jag en pojke som stammar. *Mårten, 5 år*
Ibland ser jag folk som kör ensamma i bilen med munskydd på sig. Då funderar jag på om de har kondom på sig när de sover ensamma i sängen också?