Måla brädor.

När jag var 17 år så planerade jag att åka till havet med mina kompisar och min tjej. Det var en varm och härlig dag, jag hade planerat att ligga på klipporna och sola, bada i saltvattnet och ha med min knallgula bergsprängare.
Men mina föräldrar hade planerat en annan sak som jag hade glömt bort. Vi skulle byta panel på huset och jag hade lovat att hjälpa till. Jag försökte på alla sätt och vis slippa undan men de sa att, lovat är lovat och de var stenhårda på den punkten och det vara bara att säga nej när kompisarna kom för att hämta mig. Lite sur och besviken så tog jag mig an min uppgift att stryka färg i spånten innan snickaren skulle sätt fasaden. Långt senare förstod jag varför mina föräldrar var så noga med att jag skulle vara med och måla. När de planerat arbetet hade de räknat med mig som en del av arbetslaget, och hade jag saknats hade produktionen inte flutit på och det hade hackat rejält. Det hade betytt att snickaren troligen skulle behöva vara hos oss någon extradag. Och då hade vi fått en försenad produkt till ett högre pris.

Många gånger under min yrkeskarriär så har man mött människor som hellre åker till stranden än att hålla vad de lovat. Det är roligare att göra vissa arbetsuppgifter och vad händer, jo det hackar rejält i projekten som man är involverad i och det blir ofta dyrt, försenat och frustrerat. Vad kan man lära av detta? Vill man ha eller vara med i framgångsrika team måste man ta sitt uppdrag på allvar och se sin del i kedjan. Att måla spånter är i sig inget hightechjobb men det skall göras!

Åhhh det vanliga

Vilken pasta ligger närmast bilen?
-Pasta Car-bonara.

Vet du varför norrmännen stoppar p-piller i spolarvätskan?
-För att slippa sätta gummi på vindrutetorkarna!

Hur vet man att en bil kommer från Kina?
-Det är en rishög!