Nu när vi har pandimerat lite över ett år så har jag blivit varse hur ostrukturerat vårt samhälle är och vilken förvirring som råder. Vi har en regering som förlitar sig på en myndighet(FHM), vilket inte är så konstig. Men det som blir konstigt är när de inte har samma budskap utan har olika uppfattning i vissa sakfrågor och var och en förmedlar sin uppfattning i media. Framför allt rekommendationerna. När regering eller FHM har rekommenderat något är det regionernas tur att tolka budskapet och göra sina rekommendationer. Inte nog med det, sen är det upp till varje kommun att anpassa och genomföra eventuella åtgärder. Så det är inte konstigt att vi som medborgare blir förvirrade och har svårt att förhålla oss till allt som sägs.
Ett exempel är användandet av munskydd. Ena dagen skall vi inte använda munskydd för det hjälper inte, nästa dag är det munskydd på i kollektivtrafiken men bara vid rusningstrafik, trots att det inte hjälper med munskydd som FHM sa. Aha, det kanske är rusningstrafiken som gör att det fungerar? För varför skulle vi inte alltid ha det på när vi åker kollektivt. Efter ett tag rekommenderas det att alltid ha munskydd i kollektivtrafiken. Men viktigt att veta, om man tar på munskyddet fel så fungerade det ändå inte utan ger bara en falsk trygghet, eller hur var det nu igen.
Och på toppen av detta så påtalar de ansvariga cheferna för myndigheterna och de politiska ledarna hur viktigt det är att följa rekommendationerna för att två minuter efter att kameran stängts av välja att göra tvärtom. Det är inte lätt att vara människa och veta hur man skall förhålla sig. Men något har vi lärt oss. Tvätta händerna, håll avstånd, vara hemma om du känner dig sjuk. Just det, en sak till. Toapappret tog inte slut.

Åhhh det vanliga….
Adam och Eva: – Adam, älskar du mig? – Javisst, vem annars?
Kalle 4 år: Vattnet är mycket viktigt. Om det inte fanns vatten skulle ingen lära sig simma och alla skulle drunkna.
Jag låter alltid några lampor vara tända under natten för tjuvarna. – Det är ju slöseri med elektriciteten. De brukar väl alltid ha med sig ficklampor?