Övningskörning.
För den del av er som läser mailet så infinner det sig en känsla av fasa när ni hör ordet övningskörning. För mig är det nu femte gång detta skräckscenario påbörjas. Det innebär nackslitage, njurbälte, nära-döden-upplevelser och svettningar. Ordet kängurubensin får verkligen sin rätta betydelse. Men konstigt nog så lär sig de unga liven att parera koppling och gas och snart så kan de till och med växla. Men som tur är håller de inte till ute i trafiken under denna upplärning utan oftast på en tom industritomt. Men det finns värre övningskörningar och det är nog att utbilda helikopterpiloter.  Om man vill ha en nära-döden-upplevelse så kan man börja som lärare för blivande helikopterpiloter. Om någon är, så måste de vara födda utan nerver och en stark dödslängtan.
Men en sak har de som skall ta körkort gemensamt, de har någon som sitter bredvid. Vad jag ofta tänker på i vårt individualistiska samhälle så låter vi många gånger ungdomar tackla vuxenlivet utan någon direkt träning, då talar jag inte om att flytta hemifrån för de fixar dom, men att möta vuxenlivet, kravställningarna m.m.  Vi kör bilen år dem och låter dem inte övningsköra utan när det är dags för livets bilkörning så är det rätt ut i trafiken utan övning. Många får inte ens träna på en tom industritomt utan åker rakt ut i trafiken utan ens ha kört något själva. Jag tror att om vi låter de börja övningsköra i tid i livets skola så är de bättre rustade för framtiden. De känner trygghet och kan livets trafikregler.

 

Åhhh det vanliga.

Vilken tid på året muckar militärerna?
– Framåt Mars

Jag kan inte se Paradise hotell på min TV
– Jag har ju smart TV

Får man blanda ihop juridik och idrott.
-Javisst då blir det lagidrott

Jag har märkt idag att det finns ett stort behov bland våra unga få ha någon som är med dem när de skall börja köra sina egna liv.