Så var det förr”-nostalgi.

För någon vecka sedan kom samtalsämnet upp om hur vi gjorde förr innan vi hade datorer m.m.
Innan vi hade mail så var det fax (förutom att landstinget fortfarande kört hårt med detta), och innan fax så var det brev med post. Fördelen med detta var att allt hade sin tid.

Angående telefoni: min första mobiltelefon som jag ägde 1998 var en Nokia i storlek som en halv tegelsten med kontantkort. Innan så var man begränsad till fast telefon och taxan var olika om man ringde lokalt, regionalt eller landsnummer. Telefonautomat det var det närmaste mobiltelefon man hade.
Klimatanläggning i bilar förr bestod av att man vevade ner rutan eller som i vår första bil som nygifta, en Volvo 145 med små luckor fram vid fötterna som man kunde öppna för att få in friskluft. Ventilationsruta i framdörren var standard under många år.
TV-n var stor , en slags möbel i sig och det fanns bara en kanal till 1969 då TV2 startade. Barnprogrammen startade cirka 16.30 och sändningarna slutade vid 22.30.
När vi ändå talar om TV och så, måste det nämnas att när Ingemar Stenmark åkte slalom så avbröts lektionerna i skolan för att alla skulle få titta, Sverige bokstavligt stannade. För er som levde under denna tid så kommer här några ord och bilder som skapar minnen, och för er som inte är så gamla så att ni vet vad orden betyder kan ni googla på dem.

VHS, rullbandspelare, diabilder, flanellograf, overdrive, kassettdäck, framkalla bilder, rattmuff, vilse i pannkakan.

 

 

Åhh det vanliga…

Vad heter frisyrgelé i Norge ?
-Frillesås

Varför skall man inte somna med en bok i handen?
-Man kan vakna på fel sida.

Vad kan man lära av flodhästar ?
-Att det är omöjligt att tappa vikt genom att äta grönt och promenera

 

Life is made of small moments like this.