I slutet på 80-talet så hade jag problem med mina bihålor. Nästan varje gång som jag blev förkyld så fick jag bakterier i bihålorna och var tvungen att äta penicillin. Det berodde på att mina näsgångar var igenväxta av brosk och benbitar, vilket skapats genom slagsmål i ungdomsåren. Innan de kom fram till att jag skulle opereras så var behandlingen näsdroppar och penicillin. Näsdroppar? Har det inte alltid funnits nässpray? Näsdroppar, är det inte det som ges till bäbisar som har nästäppa?
Ni som har några år på nacken vet att det var näsdroppar som gällde vid förkylning och nässprayen fanns inte att få tag på utan recept. Till slut så fick jag ett recept på den exklusiva nässprayen. Så det blev att gå till apoteket och lösa ut en flaska nässpray, sen hem för att spraya. Jag följer instruktionen, pumpar ett par gånger men inget kommer ut. Jag undersöker flaskan för att se om det är det någon försegling som jag missat, någon förslutning, vad är fel? Måste ändå vara så att toppen är en kork som måste bort. Eftersom jag är handlingens man så tar jag fram brödkniven och kapar av toppen (den med de små osynliga hålen). Pumpar till och det bara rinner ut. Irriterad åker jag tillbaka till apoteket och lägger fram sprayen med ett avkapat munstycke och tydligt förklarar att det måste vara något fel på flaskan. Damen på apoteket tar fram en ny flaska, pumpar 4-5 gånger och en liten dimma kommer ut i luften. Samtidigt visar hon mig de små hålen i toppen på flaskan. Varsågod, säger hon och ger mig den nya flaskan. Som jag skämdes! Hu vad pinsamt. Jag tror att min flaska med avkapad topp ännu står kvar på apoteket som en påminnelse om roliga episoder och galna kunder.
Mycket kan man lära sig av detta. Jag har alltid kämpat med min impuls och mitt temperament och jag tror inte att jag är ensam om det. Så hade jag bara tagit det lite lugnt och undersökt flaskan lite noggrant så hade jag sluppit en resa till apoteket med skämsfaktor.

Åhhh det vanliga ……

Vad kallades torpeden som sadlade om och blev skogshuggare?
Svar: Lönn-mördare

Jag och min flickvän har pratat om det här med föräldraskap. Vi kom fram till att vi inte vill ha några barn.
Vi är nöjda med det beslutet, men våra barn tog det ganska hårt.