Utveckling
När jag var ung så ville jag som alla andra killar bli uppfinnare. Jag funderade på vad vi människor skulle ha behov av och vad vi skulle behöva hjälp med. Jag tänkte och tänkte. Jag lade många timmar i garaget med att skruva ihop olika rördelar, spika ihop brädor, böja fyrkantsstål, klippa plåtar. Trots stora ansträngningar så kom jag inte på någon ny revolutionerande uppfinning. De mesta prylarna hamnade i skrotbingen och någon blev en souvenir som pappa sparade.
Sanningen är att väldigt få uppfinningar är nyskapande, så som glödlampan och kullagret. Oftast handlar det om att man utvecklat en produkt genom att man förfinat, förbättrat och anpassat produkten till användningsområdet. Här hamnar det mesta, allt från fritöser till elbilar. Nästa nivå brukar vara att man slår ihop två produkter till en produkt. Mobiltelefonen är just en sådan produkt, man slår ihop en dator och en telefon.
Detta passar även in på oss människor. Vi föds och anpassas, utvecklas och förfinar våra egenskaper. När man träffar en partner så brukar man få barn och det blir två individer i en person. För många är utveckling en slags prestation och man söker precis som jag gjorde i garaget efter den unika uppfinningen. Utveckling är något helt naturligt för de flesta av oss, det bara finns där och behöver inte vara så spektakulärt eller speciellt. Det som behövs är en bra miljö där utvecklingen får utrymme och något att utveckla. Säger som en gammal go gubbe sa till mig. Gräv där du står!

Åhhh det vanliga …..

En mormor är en tant med godispåsar i fickorna. Lowa 5 år
– Vad heter du lille vän? – Tom. – Är det efter pappa? – Nej, efter hans plånbok.
Några sportgrodor:
Jag hälsar press, radio, TV och framför allt massmedia välkomna.”
”Då sa jag till domaren på ren svenska: Go home.”
”Vi går ut och värmer upp i rektangulära cirklar.”