När jag var ung så var det bara ett instrument jag ville spela, TRUMMOR. Jag ville bli rockmusiker. För att få möjlighet att börja spela trummor så var det att anmäla sig till den kommunala musikskolan. Så det bar iväg och för att introduceras i musikens värld skulle man börja med blockflöjtslektioner och ”Hej sa Petronella”. Det var verkligen det som en blivande rockmusiker önskade. När väl blockflöjtskursen var avklarad så var det bara att sätta sig i kö för trummor, vilket var världens längsta kö. Alla ville spela trummor. Under tiden man stod i kö kunde det ibland erbjudas möjlighet att få spela något annat instrument. Jag fick erbjudandet att få spela klarinett! Min pappa blev eld och lågor, han älskade storbandsjazz, vilket jag definitivt inte gjorde. Efter övertalning och massa argument på hur bra det skulle vara att lära sig att spela klarinett, så gav jag motvilligt med mig. Jag kan med säkerhet säga att jag nog aldrig varit så omotiverad i hela mitt liv.
Eftersom min pappa var så glad att jag spelade klarinett, han såg nog nästa Benny Goodman framför sig, så försökte jag i alla fall. Ibland fick jag till det men mest tjöt och gnisslade det och läraren insåg ganska snart att detta inte var min grej, men jag kämpade på. Jag fuskade alltid med läxorna, försökte men det gick bara inte och till slut gav till och med läraren upp och tog ett samtal med föräldrarna. Så var det över. Sen blev det elgitarr och trumlektioner men det får vi ta en annan gång.
Hur många gånger har inte detta hänt i våra sammanhang. Att man försöker pracka på sin egen önskan på någon annan. Och hur många är det inte som försöker att respondera till den andres önskan trots att man är helt omotiverad av olika anledningar. Pappa överlevde detta och jag med. Hans Benny Goodmansbegär fick bli tillfredsställt genom skivspelaren.

Åhhh det vanliga….

Visste du att varje år används tusentals kameler för att göra målarpenslar? – Inte klokt vad man kan lära djur nu för tiden!
Vill du ha kaffet svart? – Nä, jag tar det gärna på faktura…
Allt du behöver för att gå till affären är munskydd och handskar, sa de. – De ljög, alla hade ju kläder på sig!