Är allting relativt?
Idag skall vi kolla in några uttryck och ord som egentligen inte alls stämmer med hur de används. I sig onödigt vetande men jag kan inte låta bli att ta upp dem ändå. Håll till godo.
Självklart Hur ofta har man inte sagt eller hört någon säga att det är ”självklart”, fattar de inte. Ofta används uttrycket när man är frustrerad och man anser att omgivningen skall förstå det som man själv tar för givet. Speciellt i sammanhang där man försöker förklara något. Men ordet självklart betyder väl klart för en själv? Då betyder det att du förstår. Du kan då inte alltid inte förvänta dig att andra skall förstå det som du fattar.
Hungerstrejka. Vad jag förstår så betyder strejka att vägra utföra något eller att utebli. Om man nu vägrar att vara hungrig så måste man väl i ärlighetens namn inte låta bli att äta utan man borde alltid se till att vara mätt hela tiden. Eller hur?
Vi är framåtlutade. Det används ofta när man vill förklara att man är framåt och snabb i sina beslut. Men för en löpare, speciellt sprinters, så är det enbart bra att vara framåtlutad i starten och sedan så strävar man efter att så snabbt som möjligt komma upp i atletiskt läge, (springa med rak rygg). Det är här kraften och farten kommer. Vem vill ha tjänster eller personal som bara springer i startläge, troligen ingen. Vi vill ju ha maxfart, eller hur?
Allting är relativt. Detta är ett vanligt uttryck som många slänger sig med men är det sant? Inte alls. Frågar man en teolog så säger de nej, för dem är Gud konstant, han förändras inte. Okej det handlar ju om tro, så då valde jag istället att konsultera min vän som är doktor i fysik. Enligt honom är definitivt inte allt relativt. Han pekade på några saker direkt som är konstanta, ljusets hastighet i vakuum, magnetiska konstanten o.s.v. Kolla gärna in fysikalisk konstant på Wikipedia.
Nu tycker ni säkert att jag är jobbig och lite knäpp men det får ni stå ut med, jag bara är sådan. Kram på er

Åhh det vanliga …..

Vad får man om man korsar en tusenfoting och en papegoja? – en Walkie Talkie
Vad hette Paul Anka som ung – Pålägg
Kan man kalla kortväxta revisorer för miniräknare?