Hej igen alla goa vänner. Nu tänkte jag försöka köra igång igen med lite måndagsmail YES!

Under min uppväxt så bodde min morfar i samma hus som mig. Eftersom mina föräldrar hade fiskaffärer och jobbade mycket så blev morfar en naturlig barnvakt. Han lagade mat, hjälpte till med diverse saker och framför allt var han en riktigt god vän.
Morfar hade varit rallare och var ganska utsliten i kroppen, framför allt i höften. Så vid ungefär 70 års ålder så fick han möjlighet att byta ut höftleden. Från att halta sig fram så kunde han nu börja gå långa promenader och cykla. Då kunde han när han ville på ett enkelt sätt ta sig till stan för att göra det han gillade allra bäst, spela bingo och köpa lotter i tombola. Vem kan motstå att vinna ett halvt kilo kaffe eller en barometer i fejkträ. Men då händer det, han ramlar i trappan och en del av den nya höftleden släpper i benet vilket gör att han måste opereras igen. När de opererar honom så bryts lårbenet av och de är tvungna att ta bort hela höftleden. Så han vaknar upp med benet i sträck och gips, får besked att han inte har någon höftled och att han kommer ligga i sträck under 6 veckor och sedan få vara kvar ytterligare 6 veckor tills det läkt ordentligt och han lärt sig gå (med kryckor). Eftersom morfar älskade att köpa lotter så gick jag till sjukhuset 2 ggr i veckan, tog med honom i rullstol till stan, för att han skulle få köpa lotter under sin sjukhusvistelse. (Rullstolskörning är tungt när man måste gå en bit).
Efter detta var morfar hänvisad till kryckor eller rullstol. Att ta rullstolen själv in till stad var omöjligt med alla backar så han bestämde sig för att halta iväg på kryckor. Sagt och gjort, han räknade ut var det fanns bänkar så han kunde vila och sen bar det iväg. Visst tog det lång tid men han fick både köpt lotter och spelat bingo vilket han älskade.
Morfar lärde mig många saker, här är två av dem. Tacka inte nej till hjälp när du inte har möjlighet att klara det själv. Ge inte upp även om det är besvärligt, gör ont eller tar tid.

Åhhh det vanliga……
-Vilken är elektrikerns vanligaste sjukdom? Wattkoppor
-Känner en snickare som inte var helt kry, det sågs på’n
-Vem var först på jorden för att ladda ner något från molnet ? – Moses