Just nu så känds det som en liten epidemi har dykt upp, det  räknas  points, kalorier, diskuteras träning, dieter mm. Sommarens goda  har nog haft en viss påverkan på dessa samtalsämnen. Detta får mig att tänka på att mäta resultat. En gång i tiden så var jag inne i en viktminskningperiod.( de händer ibland)Efter lite återhållsam diet så kunde  jag göra ett nytt hål i bältet, jag var  både stolt o glad när jag berättade jag detta för min far, men hans kommentar kom snabbt och direkt, läder töjer sig!

Nu hade jag inga bevis på att midjemåttet minskat, detta för att jag inte använt mig av en  tillförlitlig mätmetod.  När man håller på med viktminskning så är det viktigt att mäta för att se att insatsen ger resultat. Det är tråkigt att vara grinig och hungrig utan resultat. När det gäller viktminskning är viktigt att man inte enbart håller sig till vågen utan även mäter midjemåttet. Det kan vara så att man förbränner fettet men skapar muskler istället, vilket kan ge motsatt resultat på vågen men ett positivt resultat på midjemåttet. Då är det bra mäta på mer än ett sätt för att säkerställa resultatet.  Allt är inte alltid som man tror, trotts att man mäter.

En go gubbe i rummet intill  brukar säga ”mäter man inte så vet man inget” och det håller jag med om alla dagar i veckan. Men det svåra är att veta vad, hur,  och när man skall mäta och hur man säkerställer resultatet. Så sammanfattning från denna röra blir. Mät på rätt sätt och att läder töjer sig.

Å det vanliga………..

Var parkerar bagaren bilen ?
På gästparkeringen.

Vad blir det om man gräver ner en viagra ?
En jordfräs

Vad heter Kinas i särklass sämsta trummis?
-NO TAJ MING