För er som känner mig vet att jag älskar att föreläsa och då gärna använder mig av olika bilder och liknelser för att få fram budskapet. Därför vill jag ta er med till ett litet avsnitt i en föreläsning där klockan är modell för organisation. Som ni vet så är det många delar i en klocka, som arbetar med och för varandra. I ett urverk så håller de fasta delarna de rörliga delarna på plats, oftast genom att en axel i en rörlig del sitter i ett hål på den fasta delen. Som ni vet så kommer det att bli friktion och slitage om man inte har något lager eller smörjmedel. I urverket använder man rubiner som lager, (idag används ofta syntetiska rubiner). Det fantastiska med rubiner är att de är röda vilket då påminner mig om att det är kärlekens färg, och inte nog med det, rubiner bildas alltid under högt tryck. Därför ser jag rubinens egenskaper som en bild av kärleken, uthållighet och förståelse som har blivit komprimerad och luttrad.
I en organisation så behövs det alltid personer med rubinens egenskaper. Rubinens egenskaper ser till att de olika delarna i organisationen inte sliter på varandra utan man istället hittar förståelse och ödmjukhet för varandras uppgifter. Du kanske tror att en rubin är en liten mesig person som ber människor ta varandra i handen och sjunga ”we shall overcome” när problem uppstår. Nej, så är det inte, en rubin är ofta en tuffing, skapad genom hårt tryck men med hjärtat på rätt ställe. En person som inte viker ner sig utan tar tag i problemen men alltid vill och söker det bästa i alla situationer, och utan att tappa målet. Rubinen är en trotjänare som drivs av värderingar och äkthet och tål ofta otroligt högt belastning. Rubinens personlighet har hård panna men ett gott hjärta.

Åhh det vanliga ……
Vad kallar man en alligator som ätit upp en GPS? – Navigator

Vad är motsatsen till viktväktarna? – Späck-savers

På zoo: – Titta mamma, den där apan ser ut som faster Rut. – Fy, så säger man inte. – Men apan förstår väl inte vad jag säger?