Nu i dessa tider så är jag hemma som arbetssökande och har då kontakt med Trygghetsrådet. Där finns möjligheten att träna på intelligenstester som används vid rekryteringar. Måste säga att jag är lite kluven för dessa tester men ändå fascinerad av problemlösningen, så jag kör någon vända då och då. Enligt testmallen är jag skapligt begåvad på de flesta områden om man jämför med snittet, och sticker ut på vissa områden. Det är väl som hos oss alla. När det gäller intelligens så läste jag nyss att man föds med en viss intelligens och att man ytterst lite kan påverka sitt IQ oavsett hur mycket man än tränar intelligensen. Om man använder det eller inte eller vad man använder det till är ju en annan fråga. 

Min pappa hade en annan uppfattning när det gäller IQ. Han ansåg att man blir intelligent av att äta fisk. Kanske låg det i hans intresse eftersom han var fiskhandlare och vi åt därför mycket fisk hemma. Eftersom jag strulade mycket i skolan och inte fick så bra betyg i årskurs 7 och 8 så sa jag till honom att hans påstående inte stämmer då vi åt fisk 6 dagar i veckan. Han enkla och intelligenta svar var då;
– “Men tänk vad dum du hade varit om du inte hade ätit så mycket fisk”.
Så vad är då kontentan av denna anekdot. Jo, känner du att din intelligens minskar eller behöver ökas på så finns det hopp enligt min far, ät mera fisk!!

Ha en go vecka 

Åhhh det vanliga ……..

Vart åker en golfare på semester?
-Puttgarden

Vad heter världens tuffaste förortsfågel?
-Muckar duva

Fisketävling
Det var vinter och några svenskar och norrmän hade en fisketävling.
Norrmännen hörde att svenskarna hade fått massor av fisk och skickade över en spion.
När han kom tillbaka ropade han upphetsat:
Grabbar, dom har borrat hål i isen….