Parentation är ett ord som många inte känner till, men det är en akt i kyrkan där man berättar om och minns en person som avlidit.

Vid ett tillfälle så var jag med på en parentation av en framgångsrik affärsman,  pastorn berättade om hans familj, hans framgångar och hans engagemang i olika verksamheter. Det jag fastnade för i pastorns tal var affärsmannens synsätt på sin personal. Han såg dem inte som resurser utan som tillgångar. Jag funderade på detta ett tag och min slutsats blev följande.
Resurser förbrukar man men tillgångar förvaltas. Jag vet att många använder ordet resurser när det talar om sin personal, det viktigaste är inte vilket ord de använder utan hur de som ledare agerar.  Om du som chef bara ser din personal som en resurs som kan bytas ut när de är uttjänta då får du personal som inte är engagerad,  som presterar dåligt och som ett brev på posten hög sjukfrånvaro och hög personalomsättning. Men om du ser personalen som tillgångar och investerar i dem genom uppmuntran, utbildningar m.m så är jag övertygad om att sjukskrivningarna och personalomsättningen kommer att minska och engagemanget kommer att öka. Min övertygelse är att detta är en grundläggande inställning till ett bra ledarskap.

Åhhh det vanliga…….

När systembolaget börjar med hemleverans, blir det då med flaskpost?

Varför äter fransmän sniglar?
De har inte råd med snabbmat!

Det var en gång två personer som hade rånat en bank.
De kom till en rondell, de körde varv efter varv och polisbilen kom allt närmare. Då sa den ena rånaren till den andra:
– Det gör inget, vi är fem varv före!