I början av 50-talet så träffades min mamma och pappa. Jag vet faktiskt inte riktigt vilket år det var eller riktigt hur det gick till, men vad gör det. Det jag vet är att pappa var knutte och älskade att köra motorcykel och att han jobbade i Alingsås. Efter jobbet brukade han hänga på knuttefiket, café Hemtrevnad. Det var på den tiden man körde motorfordon på Kungsgatan i Alingsås. Vilket också medgav en viss möjlighet till att tävla genom att se vem som kunde köra hela Kungsgatan på bakhjulet. Start vid torget och sedan mål vid café Hemtrevnad. Mamma berättade gärna att pappa var grym på att köra på bakhjulet så jag tror väl att det var det som hon föll för, förutom han var otroligt snygg, det sägs att jag är en kopia av pappa, haha J. Men det är inte enbart hans vackra utseende som jag har ärvt utan en annan sämre egenskap. Att komma ihåg namn, vilket även var ett stort problem för pappa. Detta är verkligen en av mina akilleshälar. Så svårt.
Så tillbaka till historien om pappa och mamma. Efter ett tags dejtande så var det dags för mamma att komma till pappas hem och bli presenterad. Så klart var detta lite av en högtidsstund, äldste sonen skulle visa upp sin tjej. Så mamma visades in i fina rummet, det rum som enbart används när man har gäster. Där fick hon sitta och vänta. Under tiden så förbereds pappas alla sex syskon i köket för att sedan gå in på rad och hälsa fint. Då frågar ett av syskonen, vad heter hon? Pappa funderar och säger Beda tror jag. Så alla syskonen kommer in på rad och var och en hälsar och säger ”god dag tant Beda”. Mamma blir förvirrad eftersom hon heter Hildur. Trots detta gifte de sig och levde med varandra tills döden skiljde dem åt.
Så när det blir fel, försök att kolla orsaken och dra inte förhastade slutsatser, det är oftast inte som du tror. Mamma kunde ju dragit en snabb slutsats och undrat vem den där Beda var och dragit iväg. Men istället så fick pappa förklara att han glömt hennes namn mitt i alla ståhej. Tur det, annars hade inte jag funnits.

Åhhh det vanliga …..

Idag lite olika tidningscitat.
Flygplatsen i Sarajevo som den i Hultsfred FAST LIVSFARLIG – *Vimmerby Tidning*
Nu har atomfysikerna upptäckt månen – *Ill Vetenskap*
Så här får det inte fortsätta Skolmåltidsansvariga anser att botten är nådd Eleverna tycker om maten – *Barometern*
Chicago – liknar mer New York än Enköping – *Enköpingsposten*
Idén om den vridbara cykelställningen slog ner som en blixt från klar himmel en regnig dag – *Sydöstra*