Först skulle jag vilja önska er alla god fortsättning och ett gott nytt år. Det var över en månad sen sista mejlet kom, tänk vad tiden går fort och vad mycket som har hänt. Många av oss har haft en hel del ledighet, trots det så har världen rullat på ändå. Bara för att reflektera lite, så tänkte jag ställa frågan om ni kommer ihåg vad som har hänt under senaste månaden, så här är några frågor.

Vad fick du för julklappar i år? Kommer du ihåg att Brexit har genomförts? Stormningen av Capitolium, pandemilagens införande, Dan Eliasons avgång, politiker som inte lever som de lär. Det finns mycket att betänka. Men det största är ändå att Fruitbox hemsida har publicerats. Ta gärna en titt på www.fruit-box.se.  Där finns över 60 måndagsmejl i bloggen, sprid gärna hemsidan. Stort tack till Designcraft som hjälpt mig med sidan.

Det som slått mig under de senaste veckorna är att en del som är förtroendevalda ledare inte anser sig behöva följa lagen eller sina egna rekommendationer, medan vi vanliga medborgare förväntas göra det. För mig är en förtroendevald ledare en person skall vara ett föredöme, en som följer lagar, förordningar och rekommendationer och har en moralisk kompass. Men tyvärr verkar det som att många förtroendevalda ledare inte har den insikten. Vad som händer när de inte följer lagar, förordningar eller rekommendationer är att förtroendet urholkas för både dem och det som de representerar, oavsett om det gäller valresultat eller att de shoppar i en galleria. Visst kan en ledare göra fel och det gör man ganska ofta som ledare men det får inte vara helt omdömeslöst. Det jag oroar mig mest för är att det i förlängningen blir så att vi medborgare är till för våra ledare mer än de är till för oss.

Och för dig som tänker på vilken julklapp du fick i år så kan jag bara säga. Har du fått julklappar i år redan?

Åhh det vanliga…….

Vad kallar man en ko i en jordbävning?
Milkshake

Vilken stad kommer fågelinfluensan ifrån?
– Här-nös-and

Hur gör man en norsk evighetsmaskin?
Man skriver vänd på båda sidor om ett papper.