När jag fattade fel beslut.

I dessa dagar så verkar det som att ingen vet något om hur man skall fatta beslut i krissituationer men jag tror att alla gör sitt bästa. Men jag hoppas att de inte gör på mitt sätt när de fattar beslut. När jag var ung c:a 3-4 år så lärde jag mig att cykla hemma på gårdsplanen, en vanlig grusgård med singel/grus. Gårdsplanen hade en ytterst liten lutning ut mot gatan vilket gjorde att man lättare kunde få bra fart. Precis innan utfarten mot gatan fanns det en trädstubbe som var cirka 1 meter hög. När jag var c:a 5 år så hade jag sett många köra trail och hoppa över stubbar o.s.v i skogen. Nu fick jag för mig att göra samma hemma på gårdsplanen. Jag hade ju en cykel och en stubbe. Så varför inte prova? 

Klädd i enbart kortbyxor och träskor så var det bara att ta sats och prova. Fullt fart mot stubben, ryckte upp framhjulet, upptäckte då att mina beräkningar inte var till fullo utan jag slog runt och skrapade upp hela ryggen mot gruset. Jag sprang in till min morfar som då passade mig och grät för fullt. Morfar tröstade mig och ställde den naturliga frågan; -hur gjorde du? Jag tog honom på orden, upp på cykeln och tog ny sats med samma resultat. 

Vad lär man sig av detta. Det kan vara värt att lyssna på erfarenheter innan man försöker igen.

För att avsluta i dessa tider så säger jag som en klok man sa till mig i veckan; “Planera för det värsta, hoppas på det bästa”.

 

Åhhh det vanliga ….

Vad var elektrikerns sista ord?
-Vad skulle jag på jorden att göra!

Vad heter världens första urmakare ?
Adam och Eva

”Vet du, vad norrmannen sa, som blev skjuten i pannan?”
”Nej!”
”Det var nära ögat.”