Förra veckan var en intensiv vecka, först kick off, sen 50 årskalas med hemligt bröllop samt avslutning med att träffa den äldste sonens flickvän och barn för första gången. Men jag måste börja med att skryta lite. På kickoffen så var det lagtävling i att skapa bästa förrätten med tilldelade ingredienser . Vilket lag vann, jo det som jag var med i så klart. Måste ändå säga att alla fyra lag  levererade på mycket  hög nivå, världsklass 😉. Så segern kändes extra rolig.

På fredagen var det dags för 50 årsfest för en arbetskamrat, där var det tal, sång och uppträdande från släkt , vänner och arbetskamrater. När det sedan var dags för dans så krävdes det att alla skulle komma fram till scenen och delta i ett musikquiz. Quizet  började med en låt på fiol och alla kände igen melodin ( brudmarsch) och man började ana något när  min arbetskamrat  och han före detta fru tillika sambo  gick upp på scenen. Bröllopet var ett faktum och inget öga var torrt, vilken kväll!!!På lördagen så var det dags att träffa sonen, hans tjej och hennes grabb för första gången,  vilket är en enorm glädje.

Vad är det då den gemensamma nämnaren för dessa händelser, maten, vädret? Det skulle man kunna tro men för mig var det gemenskapen med människor, vilket för mig är en viktig del a livet  Gemenskap skapas genom att man gör och upplever saker tillsammans med andra. På kickoffen så skapades det gemenskap genom att göra uppgift tillsammans , på 50 årsfesten  upplevdes, stärktes och utvecklades  gemenskapen med både kända och okända bekantskaper samt med sonens och hans tjej så startades en ny  gemenskap. Idag har vi en ny folksjukdom som heter ensamheten, jag tror att bästa sättet att bryta ner den fienden är att hitta gemenskap. Gemenskap hoppar bara inte på en, utan det krävs att man även ger lite för att få ta del av gemenskapen. Hade man valt att tacka nej till dessa möjligheter så hade jag missat en guldmedalj, ett bröllop och mina barns framtid. Så ta chansen när den bjuds man vet aldrig vad som händer när flera människor är inblandade , det kan ju bli gemenskap. Ensam är inte stark!!

 

Åh det vanliga …

Hur ser man att någon fått en spark där bak?
Medarna sticker ut

En fråga till kirurgerna
Vad har ni för snittlön ?

Om någon skjuter mot USA:s nuvarande president måste säkerhetsvakterna ropa:
”Donald, duck!