Välj en sida

av Sven Prytz | Måndagsbrevet | 2021-10-26 I somras så inhandlades det en mixer för att göra smoothies. Min fru satte genast igång att använda den och jag hade också en förhoppning att kunna använda denna mixer. Inspirerad av Tareq Taylor och hans frukostdrink så kände jag att jag skulle få ett fint alternativ till min grötfrukost. Tänk att få en drink på morgonen med alla vitaminer, proteiner och allt annat nyttigt man behöver. Jag kommer leva för evigt. Sagt och gjort, fram med ingredienserna, grönkål, ingefära, vitlök, oljor, fröer, m.m. Min första upptäckt var att vår nya mixer inte riktigt hade den kapacitet jag önskat så fram med vår stora mixer och i med alla ingredienser. En sörja började blandas ihop till en mer drinkliknande konsistens med färgen av en illgrön multigiftigt kemisk vätska. Lite misstänksamt tittade jag på resultatet. Men döm inte hunden efter håren heter det, samt att när Tareq säger att det är fantastiskt så kan det ju inte vara fel, han är ändå TV-kock. Så glad i hågen och med stark förväntan så började jag dricka häxdrycken, den smakade inte så illa intalade jag mig. Men när det trådarna från ingefäran kom in i munnen var det som att dricka en misslyckad grönsakssoppa med hårbollar i. Vad lär man sig av detta? Jo, att en sanning blir bekräftad. Är något nyttigt så kan du ge dig på att det smakar äckligt!
Åhhh det vanliga ……
Det var en gång två urinblåsor som gick över vägen och den ena blev påkörd. Den andra urinblåsan vände säg om: – Kompiss!
Hos frisören: – Ska jag ta med maskinen där bak? – Nej tack, men gärna i nacken.
Putte visar sitt nya hem för några av sina vänner. – Jag har inrett det helt efter eget huvud. – Ja, det verkar lite tomt.