Jag för egen del tycker att en byggsats i lego är en bra bild på vår livsgåva. Jag tror att vi har en naturlig läggning/gåva med vad vi kan berika vår omgivning med. Min uppfattning är att de gåvor vi har är till för att hjälpa varandra, inte att stjälpa varandra. När barnen var små så köpte man en grundsats med lego och en basplatta som man kunde bygga på. Samma är det med livet, alla får med sig en grundsats med lego som blir basen för våra livsbyggen och där vi alla bygger med standardbitar. Trots det så blir det lite olika byggen beroende på våra olika förutsättningar. 

Jag tror också att vi har fått en byggsats som är speciellt anpassad för var och en av oss, med speciella bitar för just vår livsgåva. Byggsatsen är unik, den är påbyggbar, och har möjlighet att förändras. Men för att byggsatsen skall ha någon mening så måste den byggas, det räcker inte med att den står i bokhyllan och samlar damm utan man måste öppna paketet, läsa ritningen och sedan börja bygga. Ibland så stannar bygget och man kommer inte vidare, utan man måste införskaffa mer kunskap för att kunna bygga vidare på byggsatsen, ibland får man ta hjälp av andra mer erfarna byggare.
Vissa gånger får man montera ner och bygga om vissa delar av byggsatsen för att kunna bygga vidare. Ibland har man byggt på fel byggsats, en som inte var anpassad för dig. Den har anskaffats av olika anledningar, som exempel att man kanske trodde att den skulle passa, krav från omgivningen o.s.v. Upplevelsen blir då att det hackar och man aldrig känner sig nöjd, man känner inte som uttrycket säger att “det passar som handen i handsken”. 

Så ta nu chansen att fundera, skall jag bygga vidare, skall jag byta byggsats och i så fall till vad eller skall jag bygga om det jag bygger på. Var trivs jag bäst? En sak är säker, så länge legobyggsatsen står i bokhyllan så händer inget. Lycka till!

Åhhhh det vanliga ……

Vad heter Asiens sämsta mekaniker?
-Cheng Pai

Kal till Åssbon:
– Va de inte onödigt å ge rockvaktmästarn så môcke dricks?
– Vadå? Titta vecken snygg rock han gav mej!

– Hur kan Fantomen egentligen försörja sin familj? Han har ju inget riktigt jobb!
– Diana har la vålnadsbidrag!