För att bygga högt så krävs det ett rejält grundarbete. Att fuska med grundarbetet är ingen bra idé, det vet alla som bygger. Har man för dålig grund så kommer huset att sätta sig vilket inte är så kul eller i värsta fall flytta sig. Och gör man inte rätt från början med vinklar och mått så kommer huset bli skevt och ju högre man bygger desto värre blir det. Viktigt är också att man använder rätt material. Men ändå så händer det att grundläggningsarbetet inte blir rätt gjort. Samma är det även i arbetslivet och privatlivet, många försöker att hitta genvägar och fuskar med grundarbetet.
Varför? Jo, för att grundarbetet är tråkigt och det syns inte när man fått dit byggnaden samt att man snabbt vill visa resultat. Sen finns det dom som inget annat gör än att bygga på sin grund och de får aldrig användning för den.

Oavsett storlek på grunden så måste den göras med precision för att det skall vara lätt att bygga ovanpå den. Så var noga med grundarbetet, framför allt om du tänkt att bygga högt. Det är i regel lättare att rätta till en grund för ett lågt hus än ett högt hus. Men allt går, det är bara en fråga om tid och resurser. Men det finns ju roligare sätt att hantera sina resurser än att göra om och göra rätt. Så grundläggningsarbetet är A och O om man vill bygga högt.
För att illustrera detta så har jag skickat med en länk på Sveriges häftigaste bygge just nu.

https://www.youtube.com/watch?v=gPawilRBQr8

Åhh det vanliga.

Vad får man om man korsar två agenter?
-En dubbeldäckare

Vad heter Finlands bästa bärplockare?
-Plocka hallonen

Vad heter världens största skidtävling för hörselskadade?
– Va sa loppet