Året är 1989 och vi har varit på Öland och campat, jag, min fru och vårt första barn. Vi hade lånat mina föräldrars bil och husvagn. Efter en vecka på Öland var det dags för hemfärd. Är man gift så ingår det i förpliktelserna att stanna på alla möjliga destinationer med chans till shopping. Så när Kosta Boda glasbruk dyker upp efter vägen så är det bara att stanna och förbereda sig för en shoppingrunda. Så in på parkeringen och plocka fram barnvagnen ur bagageluckan. Det är då det händer, jag kan inte låsa bagageluckan. Det är ett avstånd på 10 cm mellan bagageluckan och bakstammen som skall låsas ihop. När jag tittar närmare så är det så att bakstammen rostat sönder vid sidoskärmarna och avståndet är nu 10 cm mellan låsbygel och låsbleck. Dragkroken är till viss del monterad i bakstammens underdel, vilket gör att husvagnens vikt trycker ner bakstammen mot marken.

Vad gör man då i Smålands mörka skogar? Jo, man försöker att hitta en lösning på problemet. Med hjälp av husvagnens stödhjul så hissar jag upp draget så att bagageluckan går att låsa. Sedan kör jag försiktigt hemåt för att få bilen lagad. Visst var det en liten  chansning men det funkade.  

Så ibland när livets mörka sida grinar oss rätt i ansiktet och vi känner att vi aldrig kommer ur livets mörka skogar så kan det vara värt att hitta en annorlunda och utmanande lösning för att slippa sitta fast och komma vidare. Jag tror att lösningen finns i din närhet, det gäller bara att hitta den. I mitt fall var det stödhjulet på mitt andra fordon, vem eller vad är ditt stödhjul? Lycka till.

Åhh  det vanliga…….

Varför heter det gladpack?
När man alltid blir arg när man använder det?

Hur vet man att man fått ett fax från en norrman?
-Det är frankerat

Hur vet du att din katt åkt med i tvättmaskinen?
-Den är missfärgad