Gotland, varmt och härligt, semester med frun och en rastlös 18-åring. Det innebär att man inte enbart ligger på stranden. Det blir en del utflykter, men inte för långa, med bland annat fotbollsgolf, glassbutik, någon rauk och minigolf. När det gäller minigolfen så är jag numera familjens stjärna. Alla anser att anledningen till min skicklighet på minigolf är tack vare att jag är stelopererad i nacken och bara kan slå raka slag. Enligt vissa så kallas det doping inte handikapp. Sen har vi fotbollsgolfen. Där har jag inte riktigt samma talang som vår son. Vi hittade en bana ute i skogen där hindren var gamla skördetröskor, betongblandare, telefonkiosker (en bortglömd klenod), bilar m.m. Måste erkänna att det var rätt fräckt. Vi råkade hamna här två gånger på en vecka. Första gången så var det vår 18-åring som briljerade, han spelar fotboll så vi fick bara acceptera att bli utklassade. Att vi åker hit två gånger beror på att vår son ville förbättra sitt score. Han startade med att gå på kraft vilket innebär att skjuta så hårt som möjligt för att komma så långt som möjligt, medan jag och min fru fick satsa på strategiska skott. Istället för att skjuta över hindren med ett skott så fick vi skjuta förbi hindren med flera skott. Det som händer är att vår son träffar hindren och allt som oftast hamnar utanför banan medan vi håller oss på banan och satsar på enkla skott. Resultatet blir att jag med lite tur vinner denna runda. Han tog in ganska bra på slutet när min trötthet kom, så tur att vi inte hade mer hål att gå.
Så lärdomen är att strategi och säkert spel allt som oftast funkar bra. Men att möta en spelare med både bra strategi och bra spelskicklighet, då är man ofta chanslös. Så glöm inte att spela strategiskt samt att träna på din talang. Om du gör det så blir du svårslagen.
Åhhh det vanliga…….
Mitt barnbarn hade historieprov i skolan och skulle svara vad som fanns innan vikingarna. Hon svarade: Flamingokvintetten, Thorleifs, Matz Bladhs….
Norsk födelsedagstårta – Varför misslyckas alltid norrmän med att baka födelsedagstårtor? – Stearinljusen smälter i ugnen.