När våra barn var yngre så spelades det varje år en inomhuscup i fotboll som hette Holmalyckan cup. Ingen av de fyra första sönerna har vunnit denna cup. De hade varit i final och semifinal men inget guld hade bärgats. Det skall sägas att de bästa lagen i området alltid var med och konkurrensen var stenhård. Eftersom detta var en cup som vår förening anordnade så fick vi som föräldrar vår beskärda del av arbetsuppgifter. Min uppgift var ofta att sitta i sekretariatet under finalpasset. Det som var speciellt då var att när lagen gick in släckte vi lyset, satte på följespots och spelade ”Final Count down” med Europe medan vi i sekretariatet ropade upp spelarnas namn. Och när vinnarna skulle hämta sin buckla så spelade vi ”We are the champions” med Queen.
Vår sladdis, som ännu inte fått spela denna cup, älskade detta tillfälle och drömde om att få uppleva att stå där och lyfta bucklan. Det var hans stora dröm. Så han fick mig att sätta på ”Final count down” hemma, ropa upp hans namn och blinka med taklampan. Och sen skulle ”We are the champions” spelas medan han lyfte en buckla. Jag vet inte hur många gånger han gjorde denna övning. Vad händer första året han har möjlighet att spela cupen, jo han får vara med och vinna cupen och som lagkapten fick han lyfta bucklan.
När jag tänker tillbaka på detta så är det rätt spännande att han inte enbart tränade fotboll utan även tränade på hur det kan vara att komma in till finalen och att få lyfta bucklan. Vad tränar/fokuserar vi på egentligen? Det är viktigt att inte endast träna på/fokusera på det som är våra dagliga arbetsuppgifter utan att fokusera och se på vår målbild också.
Åhhh det vanliga …..
Det var en gång en dumbom som ville mata en häst med en morot. Han visste inte i vilken ända man matade hästar och provade där bak. Hästen pruttade och dumbomen sade “du behöver inte blåsa, den är inte varm”.
Det var en gång två citroner som skulle korsa en väg. En blev påkörd. Då sa den andra “Blev du sur nu?”
“Vad heter fårens barn?” “Bääää-bisar.”