I somras var det dags att semestra på Gotland. Faktiskt första gången i mitt liv som jag besökte Gotland. Vi hade hyrt ett hus med cirka 15 minuters gångavstånd till muren. Vädret var fantastiskt, nästan 30 grader, vattnet lite kyligt men det svalkade skönt. Förutom detta så blev det två vändor fotbollsgolf, titta på den största rauken och en vända minigolf. Anledningen till fotbollsgolfen (2 gånger) var att vi hade med vår rastlöse 18-åring med på resan. Var även på första konserten sen pandemin statade, Blacknuss med gästartist John Lundvik, enormt bra. Det var även den omtalade Stockholmsveckan. Hamnen var full med skapligt stora båtar som man festade på. Återkommer om det i ett annat mail.
När vi satt och väntade på maten så reflekterade sonen över människor runt om oss och att det var väldigt mycket blondiner, enligt min fru fejkblondiner. Det skall sägas att jag inte ser någon skillnad. Med denna vetskap så upptäckte jag även att nästan alla hade ungefär samma kläder, frisyrer, skor, tatueringar och Kalle Anka-läppar. En fråga som slog snåle Sven var, undra hur mycket det kostat för att få till denna outfit.. Så jag började räkna på vad kostnaden i kronor låg på i snitt för varje person. Bara fejkläppar kostar mellan 1000-1500 kr, sen kläderna, håret o.s.v. Allt för att få synas och bli sedd. Men det som slog mig var att alla såg så lika ut och enbart ett fåtal stack ut i mängden, med annan hårfärg. Mina reflektioner i detta är att vi alla vill synas men ändå inte vara utanför normen och så är det väl för de flesta av oss.
Det fanns personer som stack ut i mängden men de följde inte normen. Frågan är, gäller samma principer i vår omgivning? Här talar vi inte om utseendet utan kanske snarare om våra egna och omgivningens ramar. Den frågan kan vara värd att ställa sig. Ger vi utrymme för människor att vara avvikande eller kanske bara är lite annorlunda (enligt normen)?. De människor som har gjort stora avtryck i historien är de som har varit utanför normen och så är det än idag. Vi kanske missar något om vi nonchalerar dem.

Åhhhh det vanliga ……….
Varför ser ditt träd så visset ut? Någon skickade en lönnmördare.
Vad heter McDonalds nya fiskburgare? – Mc-rill.
Vet du varför norrmän åker motorcykel iförd toppluva i stället för hjälm? Därför att Norske Trafiksäkerhetsverket gjorde ett test, de släppte en hjälm och en toppluva från en skyskrapa — och hjälmen sprack.